DIRTY DARK CHAI KOKTÉL

Hozzávalók

  • 1 ADAG (KB. 200ML)
  • — 70 ml hideg Jacobs Espresso
  • — 30 ml fehér rum
  • — 100 ml kókusztej
  • — 1 tk Chai szirup
  • Chai szirup (500ml)
  • — 0,5 liter fekete tea
  • — 300 g barna cukor
  • — 2 fahéj
  • — 8 szegfűszeg
  • — 2 csillagánizs
  • — 1 ek kardamommag
  • — 1 cm gyömbér, hámozva és kockára vágva
  • — 5 fekete bors
  • — 2 babérlevél
  • — 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

  1. 01

    Helyezd a teát és a cukrot egy edénybe, és időnként kevergetve melegítsd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

  2. 02

    A fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a kardamommagokat és a borsot rövid ideig hevítsd egy edényben, hogy az aromák előjöjjenek. Ezt követően tedd hozzá a szerecsendiót, babérlevelet és gyömbért.

  3. 03

    Add hozzá a tea-cukor keverékhez a fűszeroldatot, és főzd 20 percig.

  4. 04

    Töltsd be a szirupot egy üvegbe egy szűrőn keresztül. Ezt követően nincs más dolgod, mint a szirupot a forró kávéhoz keverni. A chai szirup néhány hétig zárt üvegben, hűtőben tárolható.