MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK

Hozzávalók

  • — 200 g marcipán
  • — 20 g Jacobs Krönung szemes kávé
  • — 100 g apróra vágott mandula
  • — 100 g fehércsokoládé
  • — 100 g étcsokoládé
  • — 20 ml kávét (bármely Jacobs kávéval készítve)
  • A kávésziruphoz
  • — 250g barnacukor
  • — 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)

Elkészítés

  1. 01

    KÁVÉSZIRUP: A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.

  2. 02

    Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.

  3. 03

    Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.

  4. 04

    MARCIPÁNOS KÁVÉGOLYÓK: Finomra őröld le a kávét. A kávét és az apróra vágott dióféléket tedd a marcipánba, és formázz kb. 2-3 cm-es gömböket belőle.

  5. 05

    Hagyd, hogy az étcsokoládé gőz fölött megolvadjon, és habverővel keverd hozzá a kávészirupot.

  6. 06

    A marcipán golyókat forgasd bele az étcsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.

  7. 07

    Hagyd, hogy a fehércsokoládé gőz fölött megolvadjon.

  8. 08

    A marcipán golyókat forgasd bele a fehércsokoládéba, majd tedd egy tálcára és helyezd a fagyasztóba kb. 30 percre, amíg megszilárdul.

  9. 09

    Kész a marcipános kávégolyó.