PALACSINTA KÁVÉSZIRUPPAL

Hozzávalók

  • A palacsintához
  • — 1 banán (kb. 170 g)
  • — 90 g zabliszt
  • — 2 tk agave-szirup
  • — 1 tk sütőpor
  • — 1 tk repceolaj
  • — 1 csipet só
  • — 1 tk fahéj
  • A kávésziruphoz
  • — 250g barnacukorv
  • — 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)
  • A feltéthez
  • — tejszín vagy joghurt
  • — málna vagy eper

Elkészítés

  1. 01

    KÁVÉSZIRUP: A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.

  2. 02

    Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.

  3. 03

    Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.

  4. 04

    PALACSINTA: Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-os hőmérsékletre.

  5. 05

    Egy tálban aprítsd össze a banánt és keverd össze a zabliszttel.

  6. 06

    Add hozzá a repceolajat, a tejet és az agaves szirupot, majd alaposan keverd össze.

  7. 07

    Ezt követően keverd bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót, és addig keverd amíg csomómentes tészta lesz.

  8. 08

    Tegyél sütőpapírt a sütőlapra, és a palacsintakeveréket kör alakú formákba öntsd rá. Süsd aranybarnára kb. 30 perc alatt.

  9. 09

    Verd fel a tejszínt és öntsd a frissen sült palacsintára. A tetejét málnával vagy más gyümölcsökkel díszítsd.

  10. 10

    A legvégén öntsd rá a kávészirupot.