Kb 10 db macaron tésztájához
— 45 g őrölt, blansírozott mandula
— 75 g porcukor
— 10 g kristálycukor
— 36 g fehérje
— ételfesték (paszta) barna vagy bézs színben
Étcsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
— 250 ml tejszín
— 160 g étcsokoládé
— 75 g nougat
— 10 db Jacobs Krönung kávébab
Fehércsokoládés kávés krémhez (Kb 15-20 db macaronhoz)
— 100 ml tejszín
— 35 g egész Jacobs Krönung kávébab 160 g étcsokoládé
— 150 g fehér csokoládé
A tojásfehérjét tedd egy zsírtalan keverő edénybe, és add hozzá az ételszínezéket.
Keverd fel a tojásfehérjét, amíg habos nem lesz.
Őröld finomra a blansírozott mandulát a porcukorral, öntsd a tojáskeverékhez, és készíts belőle kemény habot.
Ezt követően öntsd a mandulakeveréket egy spatula segítségével egy nylonzsákba (aminek a végét levágod és tölcsért formázol) majd formázz köröket a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
Hagyd 25 percig száradni. Időközben melegítsd elő a sütőt 140 °C-ra, felső / alsó légkeverésre, és süsd a macaronokat a sütőben 15 percig.
Hagyd, hogy a macaron tésztája teljesen lehűljön, és töltsd fel kedvenc krémeddel.
Tedd a tejszínt és a kávébabot egy tálba, és tartsd lefedve hűtőben 24 órán keresztül.
Szűrd le a tejszínt.
Olvaszd meg az étcsokoládét és nougat-ot gőz felett.
Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe, forrald fel és öntsd bele a felolvasztott csokoládét. Keverd össze és hagyd egy éjszakát hűlni.
Töltsd az elkészített kávékrémet tölcsér formájú nylonzsákba.
Nyomd az étcsokis ganache-t a macaron egyik felére, és illeszd össze a macaron második felével.
Tedd a tejszínt és a kávébabot egy tálba, és tartsd lefedve hűtőben 24 órán keresztül.
Szűrd le a tejszínt.
Olvaszd meg a csokoládét gőz felett.
Öntsd a tejszínt egy serpenyőbe, forrald fel és öntsd bele a felolvasztott csokoládét. Keverd össze és hagyd egy éjszakát hűlni.
Töltsd az elkészített kávékrémet tölcsér formájú nylonzsákba.
Nyomd a krémet a macaron egyik felére, és ragaszd össze a macaron másik felével.
Készen vannak a kávés macaronok.