1 ADAG (KB. 200ML)
— 70 ml hideg Jacobs Espresso
— 30 ml fehér rum
— 100 ml kókusztej
— 1 tk Chai szirup
Chai szirup (500ml)
— 0,5 liter fekete tea
— 300 g barna cukor
— 2 fahéj
— 8 szegfűszeg
— 2 csillagánizs
— 1 ek kardamommag
— 1 cm gyömbér, hámozva és kockára vágva
— 5 fekete bors
— 2 babérlevél
— 1 csipet őrölt szerecsendió
Helyezd a teát és a cukrot egy edénybe, és időnként kevergetve melegítsd addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a kardamommagokat és a borsot rövid ideig hevítsd egy edényben, hogy az aromák előjöjjenek. Ezt követően tedd hozzá a szerecsendiót, babérlevelet és gyömbért.
Add hozzá a tea-cukor keverékhez a fűszeroldatot, és főzd 20 percig.
Töltsd be a szirupot egy üvegbe egy szűrőn keresztül. Ezt követően nincs más dolgod, mint a szirupot a forró kávéhoz keverni. A chai szirup néhány hétig zárt üvegben, hűtőben tárolható.