A palacsintához
— 1 banán (kb. 170 g)
— 90 g zabliszt
— 2 tk agave-szirup
— 1 tk sütőpor
— 160 ml szójatej
— 1 tk repceolaj
— 1 csipet só
— 1 tk fahéj
A kávésziruphoz
— 250g barnacukor
— 250ml kávé (bármely Jacobs kávéval készítve)
A feltéthez
— tejszín vagy joghurt
— málna vagy eper
A kávészirup elkészítéséhez tedd a barnacukrot egy edénybe és közepes lángon melegítsd.
Amikor a cukor aranyszínűvé karamellizálódott, öntsd hozzá a lefőzött kávét és addig kevergesd, ameddig a cukor teljesen feloldódik és szirupos állagúvá nem sűrűsödik.
Ezt követően hagyd hűlni kb 10-15 percig és szűrd le egy üvegbe. Hűtőben tárolva 1 hétig áll el.
Melegítsd elő a sütőt 200 ° C-os hőmérsékletre.
Egy tálban aprítsd össze a banánt és keverd össze a zabliszttel.
Add hozzá a repceolajat, a tejet és az agaves szirupot, majd alaposan keverd össze.
Ezt követően keverd bele a lisztet, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót, és addig keverd amíg csomómentes tészta lesz.
Tegyél sütőpapírt a sütőlapra, és a palacsintakeveréket kör alakú formákba öntsd rá. Süsd aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Verd fel a tejszínt és öntsd a frissen sült palacsintára. A tetejét málnával vagy más gyümölcsökkel díszítsd.
A legvégén öntsd rá a kávészirupot.